"Június 4. 1920.:Én megállok e sírkő-dátumon.

Én nem megyek egy lépést se tovább."

Archive for június, 2011

15
június

Június 2-tól fotókiállítás mutatja be a Trianon Békeszerződés előzményeit és az ország életét tragikusan befolyásoló döntés következményeit.

 

A tablókon olvashatók a költők a trianoni döntést fogadó költeményei, Klebelsberg Kuno vallás- és közoktatásügyi miniszter tevékenységét méltató sorok, valamint az ország területén felállított, e tragikus eseményt idéző szobrok, emlékművek fényképei.

A kiállítás anyagát a kerületi Nemzeti Emlékezés Harangja Alapítvány állította össze. A kiállítás 2011. augusztus 31-ig ügyfélfogadási időben megtekinthető a Polgármesteri Hivatal I. emeletén.
imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com

Category : Megemlékezés | Blog
12
június

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Webpsilon WordPress plugins

Category : Megemlékezés | Blog
9
június

1930-ban a zebegényi Kálváriahegyen – ahonnan festői panoráma nyílik a Dunakanyarra – Maróti Géza tervei alapján országzászlót és hősi emlékművet építettek, amely ma is áll, és ezen a dombon tartják évek óta tradicionálisan a június 4-i megemlékezéseket is. Az emlékmű déli részén lévő kápolnában 2001-ben Karl Josef Rauber érsek, apostoli nuncius szentelte fel a „nemzeti emlékezés harangját”, mely minden nap délután öt órakor megkondul. Az egykori Kopaszhegy sík platóján Pálmai Bélával, a Nemzeti Emlékezés Harangja Alapítvány elnökével beszélgettünk…

MAGYAROK: 2011. június 9-én, 13.05-13.55-ig – Műsorajánló
Ismétlés: péntek 0 órától

Szerkesztő: Horváth Ágnes

E-mail címünk: magyarok@lanchidradio.hu

Az összetartozást nem csak a közös emlékezés erősítheti, hanem a közös imádság, illetve a közös építkezés is. Az ipolysági református gyülekezet az anyaországbéliektől kért segítséget, hogy a közös erővel felépített templomba a határokon túlról érkezőket is fogadhassa. Az ipolysági református templom történetét Oros Zoltán, a gyülekezet gondnoka meséli el.


Category : Előadás | Blog